Ce ne opreste sa incercam psihoterapia?
23 Nov 2015

Ce ne opreste sa incercam psihoterapia?

Ne gandim ca trebuie sa fii un pic nebun sau sa ai niste probleme foarte grave.
Psihoterapia nu este doar pentru cei foarte tulburati, este pentru toata lumea, pentru ca este normal sa fii stresat, anxios, confuz, sa ai probleme in cuplu, in viata de familie sau in cariera.
Asadar, ca sa mergi la psihoterapie trebuie sa fii NORMAL 🙂
Mai este si teama de a vorbi cu un necunoscut despre problemele personale si intime. Mai bine vorbesti cu un prieten… Doar ca prietenii nu sunt antrenati sa asculte, ei te intrerup adesea si iti dau sfaturi spunandu-ti ce trebuie sa faci.
Scopul psihoterapiei este auto-cunoasterea: ce vrem, de ce ne este frica, de ce ne comportam cum ne comportam, de ce suntem coplesiti de anumite sentimente. Vorbind mult cu cineva care te asculta cu atentie, te accepta si nu te judeca, pe parcursul a mai multe luni, ajungi la o intelegere mai adanca a mintii tale si incep sa apara raspunsuri la probleme.
Sa mergi la psihoterapie nu este un semn de nebunie si dereglare grava, este un semn de sanatate si este un angajament matur si asumat pentru sanatatea ta mintala.


adina

Comments

 1. Claudia Petre Says: November 23, 2015 at 11:06 am

  Mai e un motiv pt care lumea nu apelează la psiholog: frica de autocunoaștere. 🙂

  • Este adevarat, doar ca acestia nu cunosc rezultatele autocunoasterii: acceptare, asumare si iubire de sine, ceea ce iti ofera in acelasi timp liniste interioara si puterea sa muti muntii 🙂

 2. Buna,
  Mi am placut articolul scris de tine. Si sunt perfect de acord cu tine.
  Am o fetita intrebare:
  Cat costa o sedinta de psihoterapie ?
  Va multumesc
  Roxana

 3. Acest site web are cu siguranta toate informatiile de care aveam nevoie despre acest subiect si nu stiam pe cine sa intreb.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *