Content


Psihoterapie de familie

Psihoterapia de familie este un proces în care lucrez cu toţi membri implicaţi în problemele prezente. Voi urmării relaţiile dintre voi pentru a întelege tensiunile care apar în situaţii de criză şi pentru a decoperi tiparele disfuncţionale ca sa puteţi înlătura obstacolele şi să aveţi relaţii satisfacătoare.


familie

Voi modera conversaţii într-un mod care catalizează punctele forte, înţelepciunea, şi susţinerea sistemului mai larg.

Teoria sistemică consideră că indivizii pot fi cel mai bine înţeleşi în contextul relaţiilor şi prin intermediul interacţiunilor cu intreaga familie. Întâlnirile cu familia scot la iveală modul în care membrii acesteia percep relaţiile dintre ei, cât şi tiparele de interacţiune care apar pe parcursul şedinţei de terapie. Aceste interacţiuni oglindesc tiparele obişnuite folosite acasă, chiar dacă acum este şi terapeutul inclus în acest sistem.

Simptomele, reacţiile negative,  sunt văzute ca o expresie a unei disfuncţionalităţi în familie. Aceste tipare disfuncţionale sunt transmise prin mai multe generaţii şi au un rol, sunt o soluţie (disfuncţională) la ceva, iar noi în terapie vom căuta sensul şi vom înlocui simptomul cu o soluţie funcţională şi asumată.

Onorariu 180 lei/ şedinţă 60 min.